Afriggertur 2013

Kulturnat i kanalen

Kun få både deltog i afriggertur til Kulturnat i København
Vejrudsigten fredag den 12. oktober forudsagde en del vind, hvilket fratog nogle medlemmer lysten til at sejle ind til slusen og videre ind i Christianshavns kanal. Kun 2 både gennemførte turen, som trods vejrvarslerne var ganske fredsommelig over Køge Bugt både ud og hjem.

Andre medlemmer mødte dog op på kajen i Christianshavns kanal, hvorfra vi fortsatte til Løven på Christianshavn, hvor vi havde reserveret bord. Restauranten er utrolig hyggelig, og maden god, så det blev til nogle hyggelige timer her. På turen tilbage til bådene smuttede vi ind i Frelser kirke, hvor der i anledning af Kulturnatten var musikalsk underholdning. Efterfølgende hyggede vi os i Spar Dame, Hanne og Oves båd.

Om lørdagen besluttede vi os for at sejle til Fisketorvet for at shoppe lidt og da tiden nærmede sig kl. 16, hvor slusen åbnede, sejlede vi herfra igen med kurs mod Ishøj, da vejrudsigten for den kommende dag heller ikke var så lovende.

Ved slusen var der et mylder af både, som ventede på at komme igennem, men det lykkedes dog at få pakket alle både incl. en robåd sammen i første slusning. Robåden kom imidlertid med så stor fart ind i slusen, at den hoppede op på bagsmækken af Hannes og Oves båd Spar Dame, før de fik den standset. Det gav lidt tumult, men selve slusningen tager kun få minutter, og så kunne vi sejle videre. Det er altid spændende at se, om vandstanden er steget, for der er ikke meget plads under de 2 broer vi skal igennem, før vi er ude i kanalen, som fører op til motorvejsbroen og videre ud i Køge Bugt.

Da vi på grund af vejrudsigten havde forkortet turen i Københavns havn med en dag, så inviterede Ove på hjemmelavet fiskesuppe i juniorhuset, hvor vi hyggede os resten af aftenen. Knud og Birte stødte til med flæskesteg, så det endte med at blive en herlig middag og som sædvanlig en hyggelig tur. Det er en oplevelse af sejle igennem Københavns havn på Kulturnatten, hvor der er lys i alle bygninger og tårne m.m. og et leben i byen. Vi håber derfor også, at flere medlemmer selv skulle få lyst til at opleve dette på næste års tur. Det er jo blevet en tradition i SKS.

Retur til oversigten