Kapsejlads og fernisering

Kapsejlads og fernisering i juniorhuset 15. september 2012

Lørdag morgen den 15. september startede med morgenmad i Kabyssen til de morgenduelige kapsejlere. Ialt 9 både var tilmeldt. Derefter var der skippermøde, hvor dagens ruter og starttidspunkter blev gennemgået.
Klokken 10.00 gik starten for de første motorsejlere, 2 stk LM 24 og en LM 27, og 10 minutter senere gik starten for de første af sejlbådene.
Vinden var i år næsten lige så kraftig som sidste år, helt op til 17 ms i vindstødene, og dem var der mange af, men vindretningen og banen var venligere mod os i år.
Efter kort tid udgik den første motorsejler, sejlpindene blæste ud af storsejlet, så de 2 sidste motorsejlere strøg af sted med vinden ind fra agten. Men efter første mærkerunding begyndte et forsejl at revne, og sejlet blev rullet sammen, inden skaden blev alt for alvorlig, hvorefter den sidste deltager i LM'erne ikke fandt det besværet værd at gennemsejle hele turen alene.
Hos sejlbådene udgik der kun en båd, også her på grund af defekt med udstyret. De øvrige 4 både gennemførte sejladsen og fik alle deres rigelige del af den friske luft.

Fernisering
Efter kapsejladsen var der øl, vand og pølser ved Juniorhuset, hvor der også var inviteret til fernisering, hvor den af Paw, Bente og Henrik dekorerede væg i juniorhuset skulle offentliggøres. Se anden omtale heraf.